גבי המאירי – הולדתה של גבינה צפתית

גבי המאירי – הולדתה של גבינה צפתית

מאת: סמדר ויצמן - סיפורולוגית, כותבת סיפורי חיים

מתוך סיפור חייו של גבי המאירי הנמצא עתה בכתיבה!
 
בני המשפחה נמנו וגמרו שיתחילו לפתח את הענף הזה. הם קנו חלב אצל בעלי העדרים הערבים והחלו לייצר גבינה.
על גבי פרדות, חמורים וגמלים היו מובילים את הגבינות לטבריה.
השמועה שיש בצפת גבינות עיזים טעימות עשתה לה כנפיים והביקוש הלך וגבר והגיע גם לחברון ולירושלים.
כיום, כן אז, השיווק הטוב ביותר היה מפה לאוזן. הבריות סיפרו זה לזה על הגבינה מצפת, וזו הפכה ל"מותג", כפי שנקרא הדבר בימינו. ומאז נשאר שמה ידוע ברבים – גבינה צפתית.