איך סיפור נולד?
כמו תינוק, בהתחלה זה כואב אבל אחר כך כולם שמחים
…
במשך הפגישות המספרים עוברים תהליך חוויתי ומרגש. הם נמצאים במרכז, מתרגשים כשהם חוזרים לעבר. מרבים לצחוק, נהנים שיש מישהו המקשיב להם ומגלה בהם עניין. כאשר הבנים והנכדים ואפילו הנינים משתתפים במפגש אני שומעת משפטים כמו: "וואו סבא וסבתא, לא ידענו שיש לכם סיפורים כאלה מעניינים"
הורים יקרים, מדוע לא סיפרתם לנו אף פעם את החוויות המיוחדות האלה?" בתהליך המעצים של
כתיבת סיפורי חיים, עולה תחושת הגאווה המשפחתית, השייכות וההזדהות…." המספרים מחכים בקוצר רוח לפגישות
.
כיצד מתבצע תהליך כתיבת הספר?
-
פגישת הכרות – יש בה תיאום ציפיות ביני לבין המספר/ת. אני בודקת למה הוא מצפה. איזו תוצאה רצויה לו בסוף התהליך. מה הוא מוכן לספר ומה לא. על מה לשים את הדגש. לשם כך אנו ממלאים שאלון אישי המכיל את אבני הדרך והתחנות החשובות והמשמעותיות בחיים בהם המספר רוצה להתמקד. פגישת ההכרות מאפשרת לי להעריך את הזמן הדרוש לפרויקט. לפני סיום תהליך כתיבת סיפור החיים אנו בודקים את אבני הדרך שצויינו בתחילה.
-
שלב הראיונות – נעשה בבתי המספר/ת. אני מקליטה את המספר וגם מכוונת וממקדת. שלב זה אורך כ- 6-8 פגישות. כל פגישה אורכת כשעתיים.
-
שלב הכתיבה – עיבוד המידע לסיפור. הוספת מידע כללי על מקומות, אנשים, אירועים ועוד.
-
שלב איסוף תיעוד – המספרים אוספים תמונות מסמכים, מכתבים יומנים ועוד. אני מסייעת לבחור במקרה הצורך.
-
שלב סיום הטיוטה – המספרים מקבלים את טיוטת הסיפור קוראים ומוסיפים, מתקנים, מעירים ומאירים. אני מתקנת בהתאם לכך.
-
הבאה לדפוס – הבאת החומר לבית הדפוס. עבודה עם גרפיקאית הכוללת החלטה על כריכה רכה או קשה, תמונות צבעוניות או שחור לבן (הכל בתיאום עם המספרים). עיצוב העטיפה ומה היא תכלול. עצוב התמונות והמסמכים בתוך הספר, עימוד, בדיקת טיוטת הספר. לאחר שהכל נסגר הספר מודפס בהתאם לכמות העותקים שהמספרים מבקשים.
מ ז ל ט ו ב – הספר נולד
יש המתכננים אירוע לכבוד השקת הספר, באירוע זה הם מחלקים את הספרים לכל מי שרצו
.