מטעמי איראן
מאת: סמדר ויצמן - סיפורולוגית, כותבת סיפורי חיים
ממתכוניה של נורית צדיקפור
חַאלֵה בּיבּי - תבשיל קדרה לשבת (בעיקר)
מצרכים:
עוף/בשר כבש עם עצמות, אורז, רסק עגבניות/עגבניות מיובשות,
בצל, שום, מלח, כורכום, פלפל, כמון.
אופן הכנה:
מטגנים את הבשר בסיר רחב בשום, בצל ושמן.
מוסיפים מים רותחים, תבלינים.
לאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות.
מוסיפים את האורז ומניחים על להבה נמוכה על פתיליה/פלטה.
קָלָה פָּאצֶ'ה - תבשיל חגיגי לשבת/חול המועד וימים קרים
מצרכים:
ראש, רגליים וחלקי פנים של כבש שנשחט (קיבה, מעי הגס, תריסריון), ממולאים באורז ועוד.
מלאכת ניקוי איברים אלה בהחלט עבודה לא קלה ונעשית ידנית. חלקים אלה נטבלים במים חמים לניקוי, הסרה ומריטת השערות.
להשלמת הניקיון מעמידים מעל להבה את עור הראש והרגליים.
אופן ההכנה:
לאחר הניקוי היסודי, ממלאים את חלקי הפנים הרכים - שניתנים למילוי - באורז, עגבניות חתוכות, שזיפים מיובשים חמוצים/לימון פרסי.
מטבלים בכמון, פלפל ומלח.
תופרים את הקצוות ומניחים את כל החלקים הללו בסיר גדול בתוספת מים רותחים ותבלינים.
מבשלים על אש קטנה, כאשר מניחים את התבשיל המושקע הזה על
פלטה, מיום שישי לכבוד ארוחת הצהרים בצהרי שבת או חג.
מתוך סיפור חייו של יהודה צדיקפור, העומד לצאת לאור בקרוב
למידע נוסף
לחצו כאן